JVC VIDEOCLOUD este o platforma profesionala de live streaming si video online care se adreseaza in special videograferilor si persoanelor care doresc sa inceapa o cariera in acest domeniu punand la dispozitie instrumentele necesare pentru gestionarea de materiale video, playere integrate, crearea facila de site-uri web asociate si multe alte facilitati de accesare care imbogatesc experienta de vizualizare a persoanelor care vor beneficia de contentul video aflat in cloud.
Videograferul are acum posibilitatea de a incarca in cloud materialele proprii pe care le poate share-ui cu diversi utilizatori.

Incarcarea materialelor video in JVC VIDEOCLOUD se face prin streaming video utilizand in special camerelele video JVC cu tehnologie de streaming incorporata, dar se pot folosi si alte echipamente de la alti producatori. Evenimentele live pot fi inregistrate utilizand cele mai noi tehnologii de transcodare in cloud asigurand cea mai buna experienta vizuala.
JVC VIDEOCLOUD gestioneaza de asemeni librariile video prin impartirea pe categorii, adaugare de metadata si crearea de acces personalizat pentru fiecare utilizator care va beneficia de contentul creat de videografer.
JVC VIDEOCLOUD utilizeaza reteaua CDN a companiei Akamai care deserveste mai mult de o treime a traficului global de content video.
JVC VIDEOCLOUD stimuleaza creativitatea persoanelor din domeniul videografiei si ajuta sa puna in valoare rezultatele muncii acestora prin posibilitatea de creare de conturi de cloud personalizate pentru fiecare client in parte. In acest fel, nu mai este necesara arderea de content pe DVD sau Blu-ray si distribuirea lui catre beneficiar, clientul avand acum un cont propriu in cloud unde poate accesa materialele video oricand, de oriunde si pe orice dispozitiv.

Streaming de evenimente live din orice parte a lumii.
Se poate efectua streaming, inregistrare si transcodare in cloud urmata de share-uire a contentului cu utilizatori de pretutindeni.
Gestionarea librariei VoD (Video on Demand)
Inregistrare, sortare, adaugarea de metadata asociata si asignarea de drepturi de acces pentru toate materialele din cloud.
Posibilitate utilizare de aplicatii de player-e embedate in site-urile web proprii.
Se pot crea propriile player-e utilizand tehnologia HTML5 cu diverse skin-uri (interfete). Playere-le pot fi apoi embedate in site-uri web.
Creare facila de web site-uri in cativa pasi simpli
Se pot crea foarte usor web site-uri personalizate cu contentul video dorit utilizand aplicatia integrata de website builder.
Share-uire de content pe retele de socializare
Share-uire de content pe Facebook, Twitter, Google+ si alte retele de socializare
Utilizare de streaming adaptiv pentru o experienta vizuala optimizata
Player-ul va decide ce tip de tip de rezolutie va utiliza pentru redarea contentului video in functie de banda si parametrii de conectivitate existenti catre utilizator.
Inserare de reclame si posibilitate monetizare utilizand aplicatia Paywall
In site-urile create se pot insera banner-e de tip adSense apelabile prin conectarea player-ului la servere VAST.
VAST (Video Ad Serving Template) este o tehnologie bazata pe un script care informeaza player-ele video ce reclama sa afiseze, in ce maniera trebuie sa apara peste materialul video, ce durata trebuie sa aiba si daca exista posibilitatea ca utilizatorii sa evite vizualizarea acesteia.
Monitorizarea audientei
Se pot culege informatii despre numarul de accesari si durata medie de vizualizare a content-ului video (ATS=Average Time Spent), dispozitivele care au acesat, etc. Exista si optiunea conectarii contului din JVC VIDEOCLOUD la Google Analytics.
Content video accesibil oriunde in lume
Pentru a asigura o experienta vizuala corespunzatoare, JVC VIDEOCLOUD utilizeaza reteaua CDN a companiei Akamai care deserveste mai mult de o treime a traficului global de content video.

 

Informatii practice privind crearea si utilizarea facilitatilor unui cont in JVC VIDEOCLOUD

Ce tip de echipamente si ce tip de software sunt necesare pentru streaming live catre JVC VIDEOCLOUD?
Care sunt modalitatile de conectare?

Se pot utiliza orice echipamente hardware sau software cu iesire IP protocol RTMP.
Camcordere JVC cu tehnologie de streaming incorporata si protocol RTMP: GY-HM850, GY-HM890, GY-HM650 (incepand cu versiunea de firmware 4.00), GY-HM660, GY-HM200, GY-LS300, camera robotizata KY-PZ100.

Daca se doreste efectuarea de streaming prin intermediul unui PC/Mac, cea mai simpla modalitate este utilizarea aplicatiei Flash Media Live Encoder care poate fi descarcata de pe site-ul oficial http://offers.adobe.com/en/na/leap/landings/fmle3.html

Pentru utilizarea FMLE se parcurg urmatorii pasi:
1. Se creeaza un eveniment live in contul JVC VIDEOCLOUD.

2. Se porneste aplicatia Flash Media Live Encoder, se alege dispozitivul de intrare si calitatea streaming-ului (parametrii de codare pentru informatia video si audio)

3. In fereastra ce descrie setarile de iesire ale FMLE se copiaza adresa stream-ului si numele acestuia.


4. Se apasa butonul de start.

Streaming-ul este acum in desfasurare.

Este nevoie de instruire inainte de utilizarea serviciului de JVC VIDEOCLOUD? Nu. JVC VIDEOCLOUD are o interfata intuitiva si usor de utilizat nefiind necesara o experienta anterioara cu platforme similare de internet video streaming.
Ce largime de banda este necesara pentru efectuarea de streaming live catre JVC VIDEOCLOUD ? Acest lucru depinde foarte mult de tipul de echipament care face streaming-ul, respectiv de parametrii de codare. In cazul general este necesara existenta unei conexiuni cu o viteza de upload garantata care sa fie cel putin egala ca valoare cu rata de bit de live streaming plus o rezerva de 10-20%.
Ce se intampla cu drepturile asociate in privinta materialelor video aflate in JVC VIDEOCLOUD? Toate drepturile apartin proprietarului materialelor video iar responsabilitatea privind contentul revine in exclusivitate acestuia.
Care este cel mai potrivit format pentru upload-ul de materiale video? Cel mai bun raport intre calitate si spatiu de stocare ocupat se obtine cu incapsulare in format MP4, cu compresie video H.264 si compresie audio AAC. Se recomandata rate de bit de HD in jurul valorii de 5Mbps (aceasta fiind o valoare minimala).
Care sunt cerintele de conectinitate si viteza pentru userii care vor accesa materialele mele? JVC VIDEOCLOUD suporta tehnologia de streaming cu rata de bit adaptiva. Astfel, in cazul in care exista conectivitate cu banda insuficienta, rata de bit si implicit calitatea scad automat in functie de banda disponibila. Chiar si in astfel de cazuri exista o limita inferioara in privinta aplicatiilor Video on Demand care este de 0.5-0.8Mbps.
Streaming-ul live fara transcodare depinde de rata de bit a sursei.
Streaming-ul live cu transcodare are o valoare minima inferioara de 0.5Mbps. In concluzie se recomanda o banda de minim 0.8-1Mbps pentru useri/clienti.
Care sunt limitele de utilizare si cum sunt contorizate? Exista 2 criterii de limitare - numar de ore de vizualizare sau capacitate stocata.
O ora de vizualizare inseamna accesarea materialului sau unui eveniment live de catre un client (utilizator final) timp de o ora sau spre exemplu 2 clienti ce vizualizeaza simultan acelasi material timp de o jumatate de ora.
Capacitatea de stocare este calculata ca fiind suma capacitatii tuturor fisierelor originale incarcate precum si a celor transcodate.
Care este numarul maxim de utilizatori finali care pot accesa simultan un content video? Nu exista limitare in privinta numarului de utilizatori care pot viziona simultan acelasi continut. JVC VIDEOCLOUD foloseste CDN-ul companiei Akamai care detine una din cele mai mari retele de acest tip, neexistand practic limitari de accesare simultana.
Cum pot difuza evenimentul meu live catre useri cu conexiune de internet cu banda redusa? In aceasta situatie se recomanda folosirea serviciului de transcodare live. Pentru o taxa suplimentara de transcodare (per ora) transcodorul va genera streamuri video multiple cu calitati si rate de bit diferite astfel incat utilizatorii finali sa aiba o vizualizare cursiva a evenimentului chair si in locatii cu conectivitate redusa.
Ce porturi trebuiesc deschise pentru streaming-ul live? Trebuie deschise porturile 1935 (RTMP), 80 si 443 (ca masura de siguranta in situatiile in care pe calea respectiva exista servere de firewall/proxy cu reguli stricte).
Cum se poate modifica parola de utilizare?
Dupa logare in sistem se face clic pe numele de utilizator, apoi pe "Change password" (coltul dreapta-sus). Se introduc in campurile respective parola curenta si parola noua, apoi se apasa butonul "Change".
Este necesar ca utilizatorii finali sa aiba instalat un plugin special pentru a vizualiza materialele video din JVC VIDEOCLOUD? JVC VIDEOCLOUD utilizeaza un player video in tehnologie HTML5, astfel ca utilizatorii nu au nevoie de un plugin special pentru vizualizarea de content video. Cu toate acestea, trebuie totusi sa utilizeze un browser de web cu compatibil cu tehnologia HTML5 (ex. Chrome, Safari).
Pot utilizatorii mei sa vizualizeze content folosind dispozitive mobile? Da. Este posibila vizualizarea contentului video utilizand dispozitive mobile standard precum iPhone sau smartphone-uri cu sistem de operare Android prin intermediul web browser-ului standard care suporta tehnologia HTML5.
Se poate restrictiona accesul la content cu parola? Da. Se pot crea parole multiple pentru a vizualiza content video. Acest lucru se realizeaza in sectiunea "Details" a materialelor stocate unde se face clic pe tab-ul "Embeds" si se introduce "Code to watch" in setarile de embedare.
Se pot face restrictii dupa criterii geografice la accesarea de content? Da, se pot face restrictii pe criterii geografice in sectiunea "Details" a materialelor stocate unde se face clic pe tab-ul "Embeds" si se seteaza "Country restriction" pe pozitia "On", dupa care se completeaza regiunile care se doresc a avea restrictie de vizualizare.
Se poate restrictiona posibilitatea de embedare a player-ului in anumite web site-uri? Da. Acest lucru se realizeaza in sectiunea "Details" a materialelor stocate unde se face clic pe tab-ul "Embeds" unde se introduc numele domeniilor lipsite de restrictie in lista "Referrer restriction".
Se poate schimba calitatea operatiilor de transcodare? Nu, calitatea operatiilor de transcodare sunt pre-configurate pentru a asigura maximul de experienta vizuala pentru toate categoriile de utilizatori.
Se pot adauga mesaje video promotionale (Pre-roll) care sa fie redate inaintea contentului video care a fost accesat? Da. Exista 2 modalitati de a adauga mesaje video promotionale/reclame care sa preceada contentul video:
1. Adaugare de reclame care apartin de contentul propriu, facand clic pe "Preroll ads" in "Advertising selection".
2. Adaugare de reclame accesand servere VAST (Video Ad Serving Template). In sectiunea "Advertising selection" se creeaza legatura intre player si un server VAST care va furniza in mod dinamic materiale video de reclama.
Care sunt posibilitatile de share-uire a contentului video pe retelele de socializare? JVC VIDEOCLOUD suporta sharing pe toate retelele de socializare standard cum ar fi Faccebook, Twitter.
Se poate activa sharing-ul in configuratie "singlepage" sau "website frontend".
Sunt abonamentele platite insotite de o calitate mai buna a materialelor video in procesul de upload in cloud? Nu, toti utilizatorii JVC VIDEOCLOUD beneficiaza de aceeasi calitate a materialelor si aceeasi experienta de vizualizare.
Ce se intampla la atingerea limitelor de utilizare pentru un cont? Acest lucru este in functie de tipul de cont (gratuit sau cu plata lunara/anuala).
In cazul contului platit se vor taxa depasirile de utilizare la scadenta de plata lunara.
In cazul contului gratuit va aparea un mesaj de solicitare a informatiilor necesare pentru plata utilizand un card bancar (daca se doreste in continuare lucrul in videocloud inainte de depasitea scadentei lunare). In caz contrar, serviciul de videocloud va fi suspendat temporar pana la depasirea scadentei lunare, dupa care utilizatorul poate beneficia in continuare de facilitatile contului gratuit.Brosura JVC VIDEOCLOUD Exista 3 planuri tarifare pentru utilizatorii JVC VIDEOCLOUD pe care le puteti consulta aici
Pentru clientii mari, JVC poate pune la dispozitie planuri tarifare customizate.
   

In momentul de fata serviciile JVC VIDEOCLOUD sunt folosite si de institutii guvernamentale precum Ministerul Afacerilor Externe Slovac. Conferinta de presa a Consiliului Presedentiei UE a fost transmisa live prin streaming catre JVC VIDEOCLOUD (HD 1080p), apoi utilizatorii au avut posibilitatea de a o urmari la 5 calitati diferite de transcodare. In acelasi timp cloud-ul e folosit pentru arhivare de materiale video care sunt embedate in pagina oficiala a ministerului utilizand tehnologia din JVC VIDEOCLOUD. Cateva exemple pot fi vizualizate la adresa www.eu2016.sk/en/videos