GY-HM660

Camera handheld cu inregistrare HD/SD pentru jurnalism, aplicatii de streaming si transmisii live.

GY-HM660 dispune de functiile predecesoarei sale GY-HM650: inregistrare simultana cu 2 codec-uri diferite, inregistrare intr-un format de inalta rezolutie simultan cu streaming video la o alta rezolutie si bitrate (alease de utilizator), upload FTP pentru materialele video inregistrate pe camera si browser incorporat pentru control/previzionare de la distanta (utilizand orice dispozitive conectate la Wi-Fi - laptop, tableta, smartphone).

GY-HM660 este echipata cu un nou bloc optic cu 3 dispozitive CMOS de noua generatie de rezolutie 1920x1080 pixeli si prelucrare video pe 12 biti.

Performantele camerei in conditii de iluminare scazuta sunt mult imbunatatite (sensibilitate standard F13@2000 lux pentru frecventa de explorare verticala de 50Hz sau F12@2000 lux pentru frecventa de explorare verticala de 60Hz).

Conectivitatea in IP se realizeaza utilizand un port USB host la care se pot conecta: adaptor Wi-fi, adaptor RJ45 sau dongle 3G sau 4G.

GY-HM660 utilizeaza ultimele tehnologii de streaming: SMPTE 2022 cu corectie FEC, tehnologia Zixi ARQ, fiind totodata prima camera din industrie echipata cu un canal audio IFB incorporat (Interruptable Foldback) care asigura un canal audio de streaming (cu rol de intercom dinspre studio catre camera) simultan cu streaming-ul de material video (dinspre camera catre studio).

Datorita echiparii cu 2 codec-uri care pot lucra independent, streaming-ul este efectuat in interiorul camerei fiind necesar numai unul din dispozitivele periferice mentionate mai sus pentru realizarea conectivitatii in retelele IP.

In cazul efectuarii streaming-ului prin retele fara banda garantata (ex. retelele 3G si 4G), camera poate utiliza tehnologia Zixi pentru asigurarea unei receptii lipsita de artefacte (rezilienta la pierderea de pachete IP in tehnologia Zixi fiind de pana la 50% in comparatie cu protocoalele TCP/IP care au o rezilienta maxima de 0.2-0.3%).

La inregistrare camera utilizeaza codec-urile H.264, AVCHD, MPEG2 Long GOP si genereaza fisiere in formate native NLE: MOV, MP4 , MXF si MTS. Poate efectua si inregistare in format progresiv - AVCHD progresiv (1080/50p/60p cu rata de bit de 28Mbps) si H.264 progresiv (1080/50p/60p cu rata de bit de 50Mbps)


Pentru mai multe detalii consultati sectiunile de mai sus.