GY-HM250ESB

logo 4K CAMCamera GY-HM250E inglobeaza caracteristicile predecesoarei sale GY-HM200 si dispune in plus de un layer de grafica dedicat aplicatiior de televiziune. Layer-ul grafic poate fi activat sau dezactivat de utilizator. Aceste capabilitati suplimentare elimina necesitatea existentei unui echipament generator de grafica si face posibila realizarea unei productii video de catre un singur operator (cameraman). Layer-ul de grafica poate fi activat atat pe iesirile SDI/HDMI cat si pentru streamingul video live sau poate aparea pe materialul inregistrat.

GY-HM250E este echipata cu o lentila incorporata cu zoom optic 12x. Camera dispune de iesire 3G HD-SDI, echipare cu 2 codec-uri independente ce face posibila inregistrarea simultana in 2 formate si rezolutii diferite, steaming video HD/SD si upload FTP.

Conectivitatea in IP se realizeaza utilizand un port USB host la care se pot conecta: adaptor Wi-fi, adaptor RJ45 sau dongle 3G /4G.

Inregistrarea la rezolutie 4K se face cu rata de bit de 150Mbps sau 70Mbps pe carduri SDHC/SDXC (UHS-I Speed class 3) in formatul Quicktime.
In afara de achizita imaginilor de rezolutie 4K Ultra HD, camera poate functiona si in regim Full HD 1080/50p/60p cu esantionare 4:2:2 si inregistrare cu rata de bit de 50Mbps.
Pentru aplicatii de slow motion, camera poate efectua inregistrari Full HD cu frecventa de explorare pe verticala 100fps si 120fps.

Camera poate furniza imagini live de rezolutie 4K utilizand portul HDMI.


Caracteristici generale

 • Senzor CMOS de 1/2.3" de rezolutie 4K
 • Lentila de inalta calitate cu zoom 12x si distanta focala F1.2-3.5 (echivalent 35mm: 29.5-354mm)
 • Zoom dinamic performant/tehnica pixel mapping care utilizeaza intreaga arie de rezolutie 4K a dispozitivului CMOS la filmarea in mod Full HD, rezultand un zoom global de 24x fara pierderi sau artefacte pe imagine
 • Inregistrare 4K UHD cu esantionare 4:2:2 si rata de bit de 150Mbps (24p/25p/30p) sau 70Mbps (24p/25p/30p) in format nativ NLE QuickTime (utilizand codec-ul H.264) - Nou !
 • Inregistrare Full HD 1080/24p/25p/30p/50p/60p) cu esantionare 4:2:2 si rata de bit de pana la 50Mbps (utilizand codec-ul H.264) sau pana la 28Mbps (utilizand codec-ul AVCHD)logo 4:2:2
 • Filtru ND cu 2 pozitii (1/4, 1/16)
 • Funtie macro pentru imbunatatirea focalizatii obiectelor apropiate - Nou !
 • Iesire live 4K/50p/60p via port HDMI
 • Posibilitatea intregistrare 4K/50p/60p UHD cu esantionare 4:2:2 utilizand un recorder extern conectat la iesirea HDMI (compatibilitate cu Atomos Shogun Inferno)
 • Inregistrare Full HD cu frecventa de explorare pe verticala 100fps si 120fps pentru aplicatii de slow-motion
 • Iesire 3G HD-SDI
 • 2 intrari audio XLR cu alimentare phantom power
 • Microfon stereo incorporat
 • Inregistrare pe carduri non-proprietare SDXC/SDHC. Echipata cu 2 sloturi de memorie, inregistrarea putandu-se face simultan sau secvential
 • Viewfinder LCOS (Liquid Crystal on Silicon) color de 0,24”
 • Display LCD color de 3.5”
 • Functie Histograma
 • Control camera si previzionare via IP, editare metadata si upload FTP (web browser incorporat)carduri SDHC/SDXC
 • Streaming de rezolutie HD utilizand protocol UDP, RTP, RTSP, RTMP. Compatibilitate cu tehnologiile de streaming Zixi, Wowza, USTREAM. Tehnologia Zixi asigura transmisie cu zero artefacte pe imagine in retele IP fara banda garantata
 • Functie "Zero Config" pentru setarile de networking - compatibila cu echipamentele din familia Streamstar X - Nou !
 • Intrare de remote
 • Intrare NTP pentru sincronizarea camerei (sau a unui grup de camere) cu data/ora generata de un server extern de NTP - Nou !
 • Control si previzionare via IP (web browser incorportat)
 • Control via IP a functiilor de baza ale camerei utilizand panoul de control RM-LP100 - Nou !
 • Layer de grafica integrat versatil si customizabil pentru aplicatii de televiziune; posibilitate afisare de imagini pe intreg ecranul in mod slideshow - Nou !
  Setarile de grafica sunt protejate de parola pentru evitarea operarii accidentale sau neautorizate
 • Include maner, acumulator SSL-JVC50, adaptor alimentare

 

Inregistrare ultra inalta definitie cu esantionare 4:2:2 si rata de bit de 150Mbps si 70Mbps

Utilizand carduri non-proprietare SDHC sau SDXC (UHS-I Speed class3) se pot efectua inregistrari de rezolutie 4K (3840 x 2160 pixeli) in format NLE QuickTime (fisire .MOV) compatibile cu majoritatea sistemelor de editare neliniara ce suporta rezolutii 4K. Intregistrarile 4K efectuate pe camera pot fi vizualizate direct pe un monitor UHD 4K utilizand un singur cablu HDMI (iesirea HDMI a camerei putand fi utilizata si pentru feed-uri live de rezolutie 4K).

Mai multe detalii despre compatibilitatea inregistrarilor de rezolutie 4K (format Quicktime) cu sistemele NLE aici


Inregistrare Full HD 1080/50p/60p cu esantionare 4:2:2 si rata de bit de pana la 50Mbps

Pentru rezolutie Full HD (1920 x 1080) camera poate intregistra utilizand codec-ul H.264 la rata de bit de 50Mbps sau codec-ul AVCHD Progresiv cu rata de bit de 28Mbps. De asemenea poate inregistra si alte rezolutii HD, SD si proxy.

Mai multe detalii despre compatibilitatea inregistrarilor de rezolutie 2k/HD/SD/proxy (format Quicktime) cu sistemele NLE aici

Mai multe detalii despre compatibilitatea inregistrarilor de rezolutie 2k/HD/SD/proxy (format AVCHD) cu sistemele NLE aici


Inregistrare Full HD pentru aplicatii de slow motion

Camera poate efectua inregistrari Full HD (1920 x 1080) cu frecventa de explorare pe verticala 100fps si 120fps.

Layer grafic integrat pentru aplicatii sportive

 • Grafica specifica pentru afisarea scorurilor urmatoarelor sporturi: hockey, volei, baschet, lupte, fotbal european si american.
 • Posibilitate incarcare externa de logo-uri ale echipelor (fisiere de tip .sdp care pot fi generate cu aplicatia SDP Generator)
 • Inserarea informatiilor pentru grafica se face utilizand un smartphone sau o tableta conectata la Wi-Fi
 • Afisare de imagini pe intreg ecranul care pot fi afisate ca un slideshow (pana la 50 de imagini, format .jpg sau .png). Aceasta functie este utila pentru prezentarea echipelor inainte de inceperea competitiei

Layer grafic integrat pentru aplicatii de televiziune

 • burtiere customizabile, stocare de anunturi tip text care pot fi activate/dezactivate in timpul inregistrarii sau streaming-ului live. Grafica este creata extern cu aplicatia SDP generator, fisierul generat fiind apoi incarcatat in camera
 • inserare watermark cu ajustarea pozitiei pe imagine
 • inserare logo
 • afisare de imagini pe intreg ecranul care pot fi afisate ca slideshow (pana la 50 de imagini, format .jpg sau .png). Succesiunea de afisare poate fi stabilita inainte de incarcarea in camera. Durata de afisare a unui slide poate avea valori in intervalul 1 ...99 secunde
  Activarea elementelor de grafica se face utilizand un smartphone sau o tableta conectata la Wi-Fi sau in reteaua IP

Mai multe detalii privind componenta unei configuratii complete aici


Streaming live HD sau SD cu zero artefacte pe imagine via retele de internet publice sau retele de telefonie mobila 4G utilizand tehlologia Zixi

logo ZixiTehnologia Zixi ofera o varianta reala si viabila de realizare a transmisiilor live - streaming video HD sau SD fara erori sau artefacte pe imagine (oriunde in lume) reducand costurile de transmisie in comparatie cu transmisiile via satelit sau inchirierea de linii de fibra optica. Camera inglobeaza gratuit partea de encodare - practic nu mai trebuie adaugat nici un echipament suplimentar la camera.

Problema principala la transmisia unui stream HD sau SD este pierderea de pachete de date. In cazul protocoalelor UDP/TCP o pierdere in procentaj de 0.2-0.7% duce la aparitia artefactelor pe imagine.

Protocolul Zixi garanteaza transmiterea streamurilor HD/SD cu o latenta fixa, minima indiferent de distanta dintre doua puncte utilizand tehnici de evaluare dinamica a calitatii conexiunii si un mecanism inteligent de corectare a erorilor format din Content-Aware Forward Error Correction (CA-FEC) si Content-Aware Automatic Repeat Request (ARQ).

Tabel comparativ camcordere 4K (rev.2, 06/2018)
  GY-HM170E GY-HM180E GY-HM200E GY-HM200ESB GY-HM250E GY-HM250ESB GY-LS300
Senzor imagine (CMOS) 1/2.3" 1/2.3" 1/2.3" 1/2.3" 1/2.3" 1/2.3" Super 35mm
Lentila detasabila NU NU NU NU NU NU DA
Inregistrare Full HD 4:2:2 @ 50Mpbs (24p-60p) DA DA DA DA DA DA DA
Iesire live 4K/50p/60p (HDMI) NU DA NU NU DA DA DA
Inregistrare 4K 4:2:2 (24/25/30p) NU DA NU NU DA DA DA
Inregistrare 4K 4:2:0 (24/25/30p) DA DA DA DA DA DA DA
Inregistrare cu 120fps DA DA DA DA DA DA DA
Iesire digitala HDMI HDMI, 3G/HD-SDI HDMI, 3G/HD-SDI HDMI, 3G/HD-SDI HDMI, 3G/HD-SDI HDMI, 3G/HD-SDI HDMI, 3G/HD-SDI
Port USB host NU NU DA DA DA DA DA
Control extern via LANC DA DA DA DA DA DA DA
Control extern via RM-LP100 NU NU DA DA DA DA DA
Control extern via web browser NU NU DA DA DA DA DA
Video streaming NU NU DA DA DA DA DA
Upload FTP NU NU DA DA DA DA DA
Grafica (burtiere) NU NU NU DA DA DA NU
Inserare logo NU NU NU DA DA DA NU
Grafica full screen slideshow NU NU NU DA DA DA NU
Grafica aplicatii sportive NU NU NU DA NU DA NU
Filtre ND 2 2 2 2 2 2 3
Conectivitate retele IP NU NU DA DA DA DA DA
Maner camera cu intrari XLR DA DA DA DA DA DA DA
Acumulator BN-VF823
(7.2V)
BN-VF823
(7.2V)
SSL-JVC50
(7.4V)
SSL-JVC50
(7.4V)
SSL-JVC50
(7.4V)
SSL-JVC50
(7.4V)
SSL-JVC50
(7.4V)