GY-HM150

GY-HM150 este noua camera ProHD de tip handheld care inlocuieste binecunoscuta GY-HM100.
GY-HM150 include multiple imbunatatiri in ceea ce priveste calitatea imaginilor HD, noi modalitati de achizitie a imaginii (adaugarea inregistrarii in standard definitie SD), extinderea compatibilitatii cu noile medii de inregistrare aparute si marirea ergonomiei camerei (prin repozitionarea reglajului de iris in apropierea lentilei si adaugarea a 3 butoane de user suplimentare).

 • Bloc optic 1/4” 3-CCD de rezolutie Full HD, de tehnologie proprietara Diagonal Offset care mareste rezolutia efectiva a imaginii fata de blocurile optice clasice. In plus, datorita utilizarii unui shutter global, nu exista artefactele prezente la blocurile optice de tehnologie CMOS (zgomot static pe imagine in conditii de iluminare redusa sau imagini cu luminozitate neuniforma in cazul filmarii de scene care sunt perturbate de blitz-ul aparatelor foto)
 • Stabilizator optic de imagine. Nefiind bazata pe informatii despre cantitatea de miscare din imagine, stabilizarea optica a imaginii ofera o calitate superioara in comparatie cu stabilizarea electronica ce este insotita de cele mai multe ori de artefacte specifice pe imagine
 • Inregistrare in HD la o rata de bit selectabila (35, 25 si 19 Mbps)

- 1920 x 1080 (1080p24 / p25 / p30, 1080i60 / i50)
- 1440 x 1080(1080i60 / i50),format XDCAM-EX™
- 1280 x 720 (720p60/p50/p30/p25/p24)

 • Inregistrare in standard definitie cu rata de bit de 25Mbps (format DV PAL, 720 x576i/50) - Nou!
  Inregistarea in SD elimina operatia suplimentara de down-conversie a inregistrarilor HD in material SD care mai este inca utilizat pe scara larga
 • Inregistrare fisiere in 4 formate nativ NLE - cel mai rapid “shoot-to-edit workflow” de pe piata - Nou!
  Pentru inalta definitie (HD):
  - inregistrare nativa in formatul QuickTime (Final Cut Pro); fisiere .mov, editare directa fara conversie
  - inregistrare in formatul MP4
  Pentru standard definitie (SD): -
  Nou!
  - inregistrare nativa in formatul QuickTime (Final Cut Pro); fisiere .mov, editare directa fara conversie
  - inregistrare in format AVI type-2
  Compatibilitate cu sistemele NLE Apple Final Cut Pro 6.0.4, Adobe Premiere Pro CS5, Avid Media Compozer 5.5, Avid News Cutter 5.5
 • Procesor de imagine DDSP si encoder la a 2-a generatie - Imbunatatire!
  Procesarea digitala a imaginii este realizata intotdeauna la rezolutie Full HD de 1920 x 1080 cu explorare progresiva indiferent de modul de inregistrare selectat, asigurandu-se astfel achizitia de imagini de inalta calitate
 • Utilizeaza ca mediu de inregistrare 2 carduri de memorie SDHC clasa 6 sau 10 de performanta sau carduri SDXC (cu capacitate de pana la 64GB) - Nou!
  Ca si in cazul predecesoarei sale GY-HM100, cardul neutilizat poate fi schimbat in timpul inregistrarii, asigurandu-se o durata a inregistrarii fara limitare de timp si posibilitatea inceperii editarii marerialului de pe primul card in timp ce restul materialului este in curs de inregistrare pe cardul din slotul 2
 • Posibilitate inregistrare simultana pe cele 2 carduri de memorie (functie de duplicare in timpul inregistrarii) - Nou!
 • Posibilitate pre-inregistrare a 5 secunde inainte de apasarea butonului Rec pentru a nu rata momente importante la filmare. Prin activarea acestei functii, camera stocheaza in memoria buffer 20 secunde de inregistrare in bucla. La apasarea butonului de Rec, aceste 20 de secunde sunt adaugate la inceputul inregistrarii efective - Nou!
 • Inregistrare in regim de timelapse - Nou!
 • Down-conversie la standard definitie SD pe iesirile de componente si HDMI
 • Un nou buton de reglaj al iris-ului situat mult mai ergonomic in apropierea lentilei - Imbunatatire!
 • 3 butoane de User suplimentare pe corpul camerei, rezultand un total de 6 butoane de User asignabile pentru o gama variata de functii: asistare de focalizare, mira de bare color, setare timecode, tele macro, zebra, knee, gamma si multe altele - Imbunatatire!
 • Un nou display LCD cu interfata digitala si rezolutie nativa mai mare (230 000 pixeli) - Imbunatatire!
 • Un nou viewfinder tehnologie LCOS (Liquid Crystal On Silicon) de rezolutie nativa mai mare (260 000 pixeli) - Imbunatatire!
 • O noua interfata grafica GUI similara camerelor din seria GY-HM700) - Imbunatatire!Functie Clip Cutter pentru editare primara direct pe camera a materialelor inregistrate - Nou!
 • Inregistrare pe 2 canale audio necomprimat LPCM
  - nivele audio cu control manual / automat
  - 2 intrari XLR (balansat) cu alimentare de tip “phantom power 48V"
 • Interfata RS232 pentru control extern - Nou!
  Se poate astfel utiliza un panou de control extern special conceput pentru GY-HM150 care poate ajusta din butoane urmatorii parametri: zoom, iris, focalizare, mod manual/auto, pornire/oprire inregistrare (precum si semnalizari ale functiilor controlate). Unitatea de control externa este utila pentru aplicatii mecanizate (macarale, brate robotizate, s.a)