SR-HD2500

SR-HD2500 este un recorder combo care care permite inregistrarea de material video pe discuri blu-ray fara a fi necesara utilizarea unui PC. Datorita echiparii cu un HDD intern de 500GB, interfata de carduri SDHC si port HDV/DV se pot importa o multitudine de materiale video inregistrate de camere in format AVCHD, HDV sau DV care pot fi stocate local pe HDD-ul intern. Odata importate, materialele pot fi editate, arhivate sau duplicate pe discuri blu-ray sau down-convertite si inregistrate pe discuri DVD.

blu-ray logoCopierea discurilor DVD si blu-ray neprotejate de drepturi de autor poate fi facuta rapid apeland la functia specifica de duplicare.

Importul de materiale de la camere video este usurat de existenta interfetei USB 2.0, firewire HDV/DV si a slot-ului de carduri SDHC.

Fiind echipat si cu interfata HD/SD-SDI (intrare/iesire) SR-HD2500 poate fi usor integrat si interconectat in sisteme de uz industrial si profesional. Este deasemeni posibila inregistrarea directa a unei surse HD direct pe blu-ray sau a unei surse SD direct pe DVD fara a mai fi necesara stocarea temporara pe HDD-ul intern.

SR-HD2500 este destinat oricaror aplicatii care necesita prezentarea de content pe discuri DVD sau blu-ray fara a utiliza PC-ul (implicit neapeland la programe de editare si software-uri de authoring care ar trebui folosite pe un PC).

  • Recorder blu-ray cu facilitati profesionale
  • HDD intern de 500 GB pentru importul de material, editare si duplicare
  • Creare discuri blu-ray BDMV (cu meniu) si BDAV
  • Poate inregistra pe disc blu-ray dual layer (cu capacitate de 50GB) pana la 24 ore de material video HD (mod de inregistrare AE cu rata de bit de 4.3Mbps) sau pana la 85 ore de material video SD (mod de inregistrare EP cu rata de bit de 1.2Mbps). Inregistrarea continua este posibila timp de 8 ore.
  • Realizare de discuri cu auto-start sau redare in bucla
  • Preluarea informatiei de timecode sau de timp/data incapsulate in semnalul SD/HD-SDI si suprapunerea acestora pe imagine la inregistrarea pe disc.
  • Intrari digitale si analogice pentru asiguarea compatibilitatii cu majoritarea echipamentelor
   • Interfata USB
   • Slot card SDHC
   • i.Link (firewire HDV/DV)
   • Intrare semnal video analogic compozit/S-Video
   • Intrare si iesire SD/HD-SDI pentru conectarea cu sistemele video industriale sau profesionale
  • Monitorizare functionare via iesire HDMI si video component
  • Posibilitate import de fisiere de tip .MOV (Final Cut Pro) create folosind camere din gama JVC ProHD din seria GY-HM1x0/7x0
  • Interfata RS-232 pentru control extern

 

Blu-ray authoring profesional

Cu acest aparat se pot realiza discuri blu-ray utilizand material inregistrat cu camere video HD. Inregistrarea se poate face pe discuri BD-R single layer (25GB), dual layer (50GB) sau pe discuri BD-RE (reinscriptibile). Recorder-ul poate face si down-conversie la format SD urmata de inregistrare pe discuri DVD.

 

Functii de editare si duplicare incorporate

Datorita existentei HDD-ului intern este posibila editarea materialelor importate care apoi pot fi compilate si inregistrare pe discuri blu-ray (in cazul materialelor HD) sau DVD (in cazul materialelor SD). Tot datorita HDD-ului intern se pot efectua duplicarea de discuri blu-ray si DVD (neprotejate de drepuri de autor). Aceasta operatie este mult simplificata – se introdude discul in aparat si se specifica cate copii sunt necesare. Contentul de pe disc este stocat temporar pe HDD apoi inregistrat pe discul blu-ray sau DVD.

 

Autoring pentru discuri DVD/blu-ray pentru prezentari, aplicatii corporate si digital signage

Discurile pot fi inregistrate astfel incat player-ul sa inceapa singur redarea imediat ce discul a fost introdus in aparat, lucru util pentru prezentari. Deasemeni se pot realiza si discuri care sa fie redate continuu in bucla, ideal pentru magazine si puncte de vanzare.

 

Compatibilitate cu majoritatea camerelor video cu inregistrare AVCHD, HDV/DV
(o lista detaliata de compatibilitati este afisata in sectiunea documente)

SR-HD2500 este compatibil cu camerele JVC din gama profesionala precum si cu cele de larg consum din gama Everio. De asemeni este compatibil cu o mare parte din celelalte camera existente pe piata.

Pentru camerele ce inregistreaza pe carduri SDHC se pot realiza transferuri de fisiere in format AVCHD utilizand slotul SDHC al aparatului.

Pentru camerele cu inregistrare pe caseta sau pe carduri in alte formate de fisiere se poate realiza transferal digital utilizand interfata firewire (i.Link) HDV/DV

Pentru camerele de larg consum transferul de fisiere se poate realiza utilizand interfata USB.


Suport pentru transferul fisierelor de tip Apple Quicktime (.MOV) via SDHC

Fisierele de tip .MOV inregistrate folosind camerele JVC din gama ProHD din seriile GY-HM sunt compatibile cu SR-HD2500 si pot fi transferate pe HDD pentru a fi mai apoi inregistrate pe disc.


Encoder incorporat MPEG-2 si MPEG-4 (H.264)

Inregistrarea HD in format H.264 este realizata in modurile de inregistrare AF (aprox. 12.9Mbps), AN (aprox. 8.6Mbps), AL (aprox. 5.7Mbps) si AE (aprox. 4.3Mbps). Inregistrarea HD in MPEG-2 TS este posibila la utilizarea portului HDV precum si pentru camerele de larg consum JVC Everio (rata de bit de pana la 28Mbps) Inregistrarea SD in MPEG-2 TS este posibila la utilizarea portului DV sau a intrarilor video analogice in modurile de inregistrare XP (aprox. 9.5Mbps), SP (aprox. 4.8Mbps), LP (aprox. 2.4Mbps) si EP (aprox. 1.2Mbps)


Interfata SD/HD-SDI

SR-HD2500 dispune de intrare si iesire SD/HD-SDI care permite conectarea cu sistemele video profesionale precum si preluare informatiilor de timecode si date/time embedate si suprascrierea acestora pe imagine la inregistrarea pe disc. Este deasemeni posibila inregistrarea directa a unei surse HD direct pe blu-ray sau a unei surse SD direct pe DVD fara a mai fi necesara stocarea temporara pe HDD-ul intern.


Conversie de format incorporata

In situatiile in care sunt necesare copii SD ale marerialului original filmat HD, contentul poate fi down-convertit si apoi inregistrat pe discuri DVD .


Interfata RS-232C

SR-HD2500 incorporeaza si o interfata RS-232C care permite controlul extern via PC, automatizare, integrarea cu echipamente medicale, etc.

Diferente intre modelele SR-HD1350, SR-HD1700 si SR-HD2500
  SR-HD1350 SR-HD1700 SR-HD2500
Capacitate HDD 320GB 500GB 500GB
Compatibilitare cu fisiere .mov (FCP) NU DA * DA *
Compatibilitare cu fisiere .mxf NU DA * NU
Interfata de remote RS232 (9 pin) NU DA DA
Port LAN pentru control/upload FTP NU DA NU
Interfata HD/SD SDI NU NU DA

*Numai pentru camerele JVC din familia GY-HM8x0 si GY-HM6x0 ce utilizeaza modurile de inregistrare HQ (cu rata debit de 35Mbps) sau SP (cu rata debit de 19Mbps)